Activitats

La Residència i Centre de Dia Els Pins de l’Escala compta amb un complert equip de professionals tècnics adequadament formats que, de manera conjunta i consensuada, estableixen un acurat programa d’activitats individualitzat per a cada usuari, enfocat al manteniment i/o la millora de les capacitats físiques i cognitives de cada persona. Alhora es promouen activitats d’oci i entreteniment que faciliten la interacció entre els usuaris i la cooperació.

Sortides

Una o dues vegades al mes, s’organitza una sortida de mig matí per veure algun lloc d’interès dels voltants. Museus, activitats concretes i pobles amb encant...entre altres...

Platja

Activitat estacional de la temporada d’estiu. Un grup de residents son acompanyats pels tècnics del Centre per introduir-se a l’aigua i realitzar moviments de natació o altres, sota supervisió. A més utilitzem les cadires amfíbies que L’Ajuntament de l’Escala posa a disposició del públic. Es tracta de cadires adaptades a les persones amb dificultats de mobilitat i que no podrien entrar a l’aigua sense aquesta ajuda tècnica.

Excursió anual

Una vegada a l’any s’organitza una sortida de tot un dia a un poble destacat del nostre entorn. Un autobús adaptat recull a la majoria d’usuaris del Centre i es fa una visita a un museu o lloc d’interès amb una breu explicació i després es va a dinar a un restaurant on adapten un menú a les nostres necessitats. A la tarda es torna cap al Centre.

Passeig setmanal

Activitat setmanal que promociona l’activitat física i que pretén evitar el sedentarisme. Es realitza un passeig pels voltants del Centre. El recorregut s’adapta en funció de les possibilitats de cada grup programat

Sortida al cafè

Cada setmana s’organitza una sortida amb la furgoneta del Centre a prendre un cafè/beguda/gelat... a un bar/restaurant dels pobles del costat de la Residència. Hi ha establerts grups rotatius d’uns 6 usuaris. Solem visitar l’Escala, Viladamat, Albons, Bellcaire, Ullà, La Tallada...

Bingo

Cada dijous a la tarda, la sala-menjador es transforma ne una sala de bingo, amb cartrons adaptats a les dificultats de visió pròpies de l’edat, fitxes i boles numerades.

Manualitats

Cada setmana es plantegen activitats de caire més manual que promouen l’expressió de la creativitat i de les habilitats de més precisió.

Informàtica

Cada dimarts a la tarda, un grup d’usuaris son acompanyats al Punt Òmnia de l’Escala on els donen suport en l’aprenentatge de l’ús de l’ordinador. Tenim reservada una hora en exclusiva per a nosaltres.

Cafè amb vistes

Els residents amb dificultats de mobilitat, que solen anar en cadira de rodes i no poden sortir del Centre amb facilitat, gaudeixen d’una activitat que adaptem a l’època de l’any. A l’hivern es duu a terme l’activitat a la sala-gimnàs i es pren una beguda calenta i melindros mentre es conversa entretingudament de diferents temes i a l’estiu se surt al jardí sota l’ombra dels magnífics pins a xerrar prenent un gelat o una beguda refrescant.

Ball

Cada divendres al matí, muntem una pista de ball on, tot escoltant música del seu temps i alguna de més moderna, els usuaris aprofiten per evitar el sedentarisme movent el cos al so de precioses melodies i acompanyats d’altres usuaris i/o dels professionals del Centre. L’activitat està plantejada com una eina molt efectiva en el tractament de patologies emocionals i en l’expressió dels sentiments així com una part de la rehabilitació de certs usuaris amb dificultats de mobilitat.

Tarda de Cine

Divendres a la tarda disposem la sala com si fos la sala d’un cinema, amb un projector i una gran pantalla on es pot gaudir de les pel·lícules que els usuaris suggereixen veure.

Festes tradicionals

Durant l’any celebrem les festes tradicionals de l’Empordà: Reis, Carnestoltes, Arrossada d’Albons, Sant Jordi, Sant Joan, Festes petita i gran de l’Escala, La Castanyada, Nadal...

Conte

Cap al vespre, els usuaris poden gaudir de la història amb rerefons que els prepara l’animadora sociocultural cada dia.

Wii teràpia

Cada setmana, s’utilitza una televisió gran i l’espai del gimnàs per al joc i l’estimulació cognitiva mitjançant la consola Wii.

Projectes Inter generacionals

Durant el curs escolar realitzem dues activitats que interrelaciones persones de diferents generacions.

Projecte padrins de lectura

Un dilluns al mes, un grup d’usuaris acudeix al centre escolar l’Esculapi de l’Escala per llegir contes als nens de pàrvuls (P4). Posteriorment els nens visiten als seus “padrins” a la Residència en l’acte de cloenda del curs.

Dinàmiques de grup

L’animadora sociocultural planteja activitats per l’entreteniment i la distracció en les estones d’oci. Endevinalles, jocs de taula, mímica, refranys i dites populars, joc de preguntes...Es tracta d’activitats en grup que fomenten la socialització i estimulen les capacitats mentals i físiques al llarg de la vida.

Projecte aprenentatge i comunitat

Alumnes de l’Institut de l’Escala acudeixen al nostre Centre per compensar alguna falta comesa en temps d’estudi. Al nostre Centre hem pautat que una estona facin una entrevista estructurada amb preguntes als usuaris sobre la seva història de vida i una vegada acabada l’entrevista acompanyen als usuaris que necessiten suport mentre juguen al bingo.